Már 11 VAR döntés váltott ki vitát a La Ligában
2018. szeptember 25. írta: Berbatov

Már 11 VAR döntés váltott ki vitát a La Ligában

A Video Assistant Referee (VAR) bevezetése után rögtön reflektorfénybe került a spanyol bajnokságban. A szurkolók bizonytalanok, hogy mely eseményeknél kell használni a videóbírót, és már 5 forduló alatt 11 vitatott ítélet született a VAR-t használva. 

1. Clément Lenglet kiállítása

Gil Manzano piros lapot mutatott fel a francia védőnek videózás után a Girona elleni bajnokin. A Barcelona dühös a döntés miatt, meg is fellebbezte az ítéletet.

2. Marco Asensio gólja az Espanyol ellen

Mateu Lahoz érvénytelenítette Asensio gólját les miatt, majd videózás után mégis megadta azt.

3. Real Valladolid panaszai a Celta Vigo ellen

Maxi Gomez kezezését a Celta második góljánál, illetve a Kiko Olivas ellen elkövetett büntetőt érő szabálytalanságot is figyelmen kívül hagyta a VAR. A Valladolid még David Junca második sárgával történő kiállítását is számon kéri a videóbírón. A klub honlapja a futball történetének legrosszabb videóbírós döntéseiként emlegeti azt a mérkőzést. 

4. Első piros lap VAR-t használva

A Rayo Vallecano játékosát, Abdoulaye Bát állították ki először a videóbíró segítségével a spanyol bajnokságban.

5. Ben Yedder érvénytelenített gólja technikai baki volt?

Ben Yedder 50. percben gólt szerzett a Getafe ellen, végül a VAR les miatt érvénytelenítette azt. Később egy spanyol TV show, 'El Chiringuito de Jugones' egy 3D-s program segítségével szabályosnak titulálta a találatot.

6. VAR észlelte Laguardia szabálytalanságát 

A harmadik fordulóban a VAR büntetőt ítélt az Espanyol javára. Laguardia szerelését minősítették szabálytalannak David Lopez ellen.  

7. Roque Mesa bizarr kiállítása

A sevillai derbi 66. percében Mesa furcsán összeakaszkodott Pau Lopezzel, a Betis kapusával. Mesát végül második sárgával kiküldték, Machín, a Sevilla edzője élesen kritizálta a VAR-t. "A BÁR-ban iszunk söröket, a VAR-nak igazságot kellene szolgáltatnia" 

8. Granero fantom gólja

Granero szabadrúgásból talált be a Valencia ellen, de csak a VAR-ral való konzultáció után adták meg a gólt. 

9. Keko 92. perces érvénytelenített gólja

Keko a 92. percben kiegyenlített a Barcelona ellen, de a gólját les miatt visszavonta a VAR.

10. A VAR két esetben is korrigálta Lahozt

A spanyol játékvezető nem adta meg Andé Silva gólját, és a Mesa ellen elkövetett szabálytalanságért is csak szabadrúgás járt a tizenegyes helyett. A VAR mindkét esetben korrigált. 

11. Bruno szabálytalansága 11-es volt? 

Fernandez bíró nem konzultát a VAR-ral, a játék folytatására kérte a csapatokat Bruno szerelése után Asensióval szemben, mely a tizenhatoson belül történt. 

 (Marca)

A bejegyzés trackback címe:

https://fcbarcelonanews.blog.hu/api/trackback/id/tr6214262343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DISTANTxTHUNDER 2018.09.25. 19:22:43

Szerintem elég elolvasni az első két pontot hogy lássuk hol a bibi.. a Real előnyére döntöttek egyik esetben, a másikban pedig a Barca kárára..és ne mondja senki hogy ez csak paranoia, mert a var előtt is pont ez a felállás volt a La Ligában..eddig is a személyekkel volt a baj, nem magával a játékvezetés szakmával.. most ugyanazok a korrupt, lefizethető személyek vezetik a meccseket, a varral még pofátlanok is lesznek ráadásul (hisz ezek után nem mondhatják hogy nem látták jól, stb)..
süti beállítások módosítása