Rivaldo: "Van okunk aggódni"
2018. október 03. írta: Berbatov

Rivaldo: "Van okunk aggódni"

DogSIZ5V4AEOo17.jpg_1200x675

Rivaldo, a klub korábbi aranylabdás játékosa értékelte a Barcelona mostani helyzetét. 

"Mindannyian tudjuk, hogy mennyire jó játékos Messi, de a Barca más nagyszerű játékosokat is a keretében tud, ennek ellenére a csapat eredményessége még mindig Messi góljaitól és gólpasszaitól függ. Ez veszélyes. 

Messi nem lesz ott örökké, és az ő korában már normális, hogy évről-évre enyhén veszít a teljesítményéből. A Barcelona rendelkezik olyan játékosokkal, akik képesek meccseket eldönteni. Azonban az az igazság, hogy ők nem lépnek elő, mikor szükség van rájuk.  

Van ok arra, hogy aggódjunk, ritkán látjuk a csapatot három mérkőzésen keresztül szenvedni. A klubnak óvatosnak kell lennie, mert a Bajnokok Ligája nehezebb terep, ha pontokat veszítenek ebben a sorozatban, a helyzet még rosszabbá válhat. 

Úgy gondolom a Spursnek a Barcelona rossz formája miatt lesz esélye. Nem érzem, hogy a Barca a meccs favoritja."

A bejegyzés trackback címe:

https://fcbarcelonanews.blog.hu/api/trackback/id/tr5514277377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robi71 2018.10.03. 09:57:43

Egyetértek vele, egy kivétellel: " A Barcelona rendelkezik olyan játékosokkal (Messi mellett), akik képesek meccseket eldönteni. Azonban az az igazság, hogy ők nem lépnek elő, mikor szükség van rájuk. "
Akkor most vannak ilyen játékosok vagy nem? Érzek némi ellentmondást az állításban.

Berbatov 2018.10.03. 10:15:59

@Robi71: Vannak, de nem csinálják. Csúnya kifejezéssel élve. Szerintem Messi jelenléte korlátozza is a többi játékost, mennyi nyilatkozat volt már a témában, mindenki egyből őt keresi a labdával, egyéni kreativitás kiveszik a játékosokból.
Ha kiesne hosszabb időre, akkor kénytelenek lennének saját erőből alakítani valamit.

Robi71 2018.10.03. 11:13:56

@Berbatov: Erre írtam pár napja, hogy az ő jelenléte "átok" a csapat számára. Hasonló lett a helyzet, mint az argentin válogatottnál is. Korábban Pep-nél a felelősség jobban eloszlott (igaz, a minőség is inkább megvolt a keretben, mint most). Ráadásul az elmúlt években Messi szerepe megnőtt, már nem csak a végjátékban kulcsfigura, hanem az egész támadójáték megszervezésében. Veszélyes játék az a klubvezetés részéről, de egyben kényelmes is. Mondanám megspóroltuk a korábbi játékszervező kulcsjátékosok ő pótlását (Xavi, Iniesta)...de sajnos ez sem így van. Tucatnyi középszerrel próbálkoztunk...ezek egy részét veszteségesen továbbpasszoltuk azóta, a másik részével még mindig "szenvedünk".

Volt egy időszak, amikor Messi kiesett egy időre (2015 ősze) , de akkor még megvolt a minőség a pótlására....ráadásul nem a véghajrában történt.
Most a Bilbao elleni meccsen gondolom Valverde ugyan erre volt kíváncsi...hát...senki sem lépet elő a helyére. Igaz, ez csak egy meccs volt.

DISTANTxTHUNDER 2018.10.03. 12:30:32

@Berbatov: Ilyet legyszi meg viccből se írj, mert ha hosszabb időre kiesne Messi akkor szerintem a szezonunk is megy a levesbe..amúgy azt olvastam hogy Messi haragszik Piquére mert szerinte túl sok gólt enged az általa irányított védelem.. es ebben igaza is van.. de ennyi erővel Busquetsre is haragudhatna aki meg képtelen megszűrni az ellenfél támadásait.. a pályán van de minek? Rakitic sem csinál szinte semmit, de gyanítom ő meg a vezetésre rágott be amiért (nagy valószínűséggel) el fogják adni/cserélni jövő nyáron, de talán mar januárban a nyakara hozzák Rabiott... ilyen feszültségek vannak a csapatban, persze hogy nem jönnek az eredmények..
süti beállítások módosítása