A Barcelona remekelt a Wembleyben #TottenhamBarca
2018. október 04. írta: Berbatov

A Barcelona remekelt a Wembleyben #TottenhamBarca

DonKdjYXgAUKFeZ.jpg_600x600

A Barcelona a tegnapi estén Londonban vendégeskedett a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A találkozó álomszerűen indult, már a 92. másodpercben vezetést szerzett a katalán csapat. Coutinho Hugo Lloris kapus óriási hibáját kihasználva juttatta előnyhöz a vendégeket. A góltól magabiztossá vált a csapat, uralta a meccset. A Spurs első igazán veszélyes helyzetére a 26. percig kellett várni, Kane tesztelte Ter Stegen éberségét, de a német kapus hárította a kapu sarkába tartó labdát. 2 perccel később Coutinho visszakanalazott labdáját Rakitic bombázta Lloris kapujába. 0-2, hatalmas gól volt. Még egy angol helyzet adódott az első félidőben, Lamela beadásába Semedo beleért, a kapu felé tartó labdát Ter Stegen reflexmozdulattal kivédte. Az első felvonásban a Barcelona 65%-os labdabirtoklással magabiztosan dominálta a mérkőzést. 

A második félidő két Messi kapufával kezdődött. Mindkétszer a 16-os előteréből leadott lövése a jobb oldali kapufán csattant. Nem volt szerencséje az argentinnek. 52. percben a Tottenham szépített. Lamela passza után, Kane először elfektette Semedót, majd a kapuba csavart, 1-2. A bekapott gól felpaprikázta a katalán együttest, Alba beadását Messi lőtte a kapuba. A találat előtt Coutinho és Suárez is nagyszerűen engedte el a labdát, ziccert teremtve Messinek. A Spurs azonban nem adta fel, Lamela révén megint közelebb zárkózott a 66. percben, 2-3. Az argentin megpattanó lövése után Ter Stegen tehetetlen volt. A Barcelona védelmének bizonytalansága előzte meg a gólt. Az angol csapat fokozatosan vette át a meccs irányítását, 1-2 helyzetet is kidolgoztak, a Barca nem tudta birtokolni a labdát, fizikailag kimerültnek tűnt a csapat ebben az időszakban. De Messi a 90. percben eldöntötte a három pont sorsát. Alba beadását lőtte a kapuba ismét. Jordi Alba 3. gólpasszát jegyezte a mérkőzésen. 

Tottenham Hotspurs - Barcelona 2-4 (H. Kane 52., Lamela 66., ill. Coutinho 2., Rakitic 28., Messi 56., 90.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://fcbarcelonanews.blog.hu/api/trackback/id/tr6114280873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Berbatov 2018.10.04. 11:46:34

Lucho ismét kihagyta Albát a keretből. xD Barcának jó ez. Busquets ez egyetlen spanyol válogatottunk SR sérülése miatt.

Robi71 2018.10.04. 12:57:49

@Berbatov: De behívta Alcacer-t, aki látszólag kivirágzik Dortmund-ban (3 meccs, 4 gól). :)

Berbatov 2018.10.04. 15:19:11

@Robi71: Paconak örülök, alázatos játékos, megérdemli a sikert. Barcelonában sok lehetőséget nem kapott a bizonyításra csatárként.

Robi71 2018.10.04. 15:27:26

@Berbatov: Újabb példa arra, hogy "talán" kategóriát nem szabad igazolni. Alcacer remek játékos...egy a saját szintjének megfelelő csapatban!
Digne remek az Everton-ban....ahogy Munir is az volt a tavaly az Alaves-ben vagy Rafinha a Vigo-ban korábban....és még sorolhatnám. Ez az ők szintjük...nem a Barca!
Ha az elmúlt években a tucatnyi "talán" helyett 3-4 minőségi játékost igazolunk (évente egyet...nem többet), akkor most nem itt tartanánk. Mikor tanuljuk már meg ez a leckét?

Berbatov 2018.10.04. 15:52:06

@Robi71: Az a baj, hogy a klasszisok padozni nem jönnek el... Mindenki tudja, hogy Suárez például érinthetetlen. Még vannak néhányan. :) Szerintem nem is jól menedzselik a cseréket a klubnál, ha már fiatalokat vesznek, több játékidő kellene nekik.

Dávid Halász 2018.10.04. 16:47:34

És mit szóltok Arthur Melo-hoz?

Robi71 2018.10.04. 16:51:23

@Berbatov: Suarez-t még nem cserélném le....nincs olyan klasszis center a világon, aki garantáltan többet hozna a konyhára, mint az uru.
De annak sincs értelme, hogy 20-30-40 millióért igazolunk játékosokat, akiket 1-2-3 év múlva féláron vagy ingyen passzolunk tovább.
Jelenleg nincs minden poszton klasszis játékosunk (gondolom ezzel te is egyetértesz). Igaz, van olyan hiányposzt a csapatban, ahova még ha akarnánk sem tudnánk klasszis igazolni. (lásd pld. jobbhátvéd).
A cserék amiket eszközöltünk az elmúlt években így néznek ki:
Valdes-Ter Stegen, Alves-Semedo, Puyol-Umtiti, Abidal-Alba, Xavi-Rakitic, Iniesta-Coutinho, Busi-Busi :), Messi-Messi :), Sanchez-Suarez, Neymar-Dembélé. Ez nálam legjobb esetben is 6-4 a korábbi csapat javára. De szerintem játékban (összképben) ez még hangsúlyosabb a korábbi csapat javára. Szerintem ez jelenti azt a "nüansznyi" különbséget ami (mondjuk) egy triplázáshoz kell.
süti beállítások módosítása