A Barcelona védelme idén sokszor kapitulál
2018. szeptember 25. írta: Berbatov

A Barcelona védelme idén sokszor kapitulál

Az első öt bajnokin öt gólt kapott a Barca. Az előző szezon féltávjáig mindössze kilenc gólt szedett be a csapat.

Az egyik lehetséges magyarázatot a játékrendszer változása jelenti. A mostani szezonban Ernesto Valverde visszakanyarodott a Barcelona hagyományos felállásához, a 4-3-3-hoz. Ezzel a régi-új rendszerrel visszatért a Barcelona felfogásának egyik sarkalatos pontja, a gyors ellentámadásokból bekapott gólok száma. A tavalyi megerősített középpálya némileg orvosolta ezt a problémát, mert kevésbé tudtak a csapaton átrohanni az ellenfelek. Másik faktort az egyéni hibák jelentik. Girona első lőtt góljánál Piqué és Busquets díszkíséretet nyújtott Stuaninak. 

Mindenesetre még korai messzemenő következtetéseket levonni, de fejlődnie kell a csapat védekezésének, és a védők koncentrációs szintjének, hogy a klub a szezon végén elérje a kitűzött célokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://fcbarcelonanews.blog.hu/api/trackback/id/tr4014259779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DISTANTxTHUNDER 2018.09.25. 11:04:33

Na igen, mondhatjuk úgy is hogy idén Piqué sokszor kapitulál, mert eddig az összes kapott gólunkban benne volt. De nem is ez a legnagyobb baj hogy rövid időn belül már a 2.belső védőnket szórták ki (arról nem szeretnék vitatkozni hogy Lenglet vagy Umtiti pirosai mennyire voltak jogosak, mert a tényeken úgysem valtoztatna). Valami nincs rendben a fejekkel, és ezt nem magyarázza szerintem a játékrendszer változása.

King8012 2018.09.25. 12:14:58

A játék rendszer (433) annyiban magyarázat, hogy ebben a felállásban Rakitic és Busquets egyszerre játszatása lassú kp-t eredményez, így többször tudják lendületből rávinni a hátvédsorunkra a támadásokat, lendületből meg Piqué nagyon sebezhető. De szerintem se állt még össze minden sem a fejekben sem egyébként. Remélem hamarosan változik a helyzet.
süti beállítások módosítása